Hjørring Grafisk Værksted blev grundlagt i 1970, da I. Chr. Sørensens litografiske værksted flyttede fra København til Hjørring - en lille by i det nordlige Jylland. Værkstedet har over tid uddannet betydelige grafiske producenter, der har etableret værksteder i Danmark, Færøerne og Paris. Disse inkluderer Carl Urwald (UM Grafik), Niels Borch Jensen, Peter Brahmsen (Editions Atelier Clot), Peter Johansen (Hostrup-Pedersen og Johansen) og Jan Anderson (Steinprent).

Siden 1985 har en kunstner-drevet forening administreret workshops for at give kunstnerne mulighed for at eksperimentere med grafiske teknikker og udtryk. Vores mål er at fortsætte med at aktualisere håndværket til trykning i en moderne kunstsammenhæng som et af de få professionelle litografiske værksteder, der stadig er tilbage i Danmark.

Association

Hjørring Grafisk Værksted er en sammenslutning af danske kunstnere. Foreningen drives af et bestyrelse med tre kunstnere og tre forretningsfolk, der alle vælges hvert andet år på den ordinære generalforsamling. Kunstnere optaget i foreningen vælges af de tre kunstnermedlemmer og er berettigede til at stemme på generalforsamlingen.

Forretning:
Jens Beermann (formand)
James Kong
Christina Skovgaard
Kunstnere:
Lars Sarto Hempler
Peter Max-Jakobsen
Pia Skogberg