Hjørring Grafisk Værksted blev grundlagt i 1970, da I. Chr. Sørensens litografiske værksted flyttede fra København til Hjørring. Værkstedet har gennem tiden uddannet betydelige grafiske trykkere, der har etableret værksteder i Danmark, Færøerne og Paris. Disse inkluderer Carl Urwald (UM Grafik), Niels Borch Jensen, Peter Brahmsen (Editions Atelier Clot), Peter Johansen (Hostrup-Pedersen og Johansen) og Jan Anderson (Steinprent).

Værkstedet har siden 1985 fungeret som en kunstnerdrevet forening, hvis værksteder har givet kunstnere mulighed for at eksperimentere med det grafiske håndværk og udtryk. Værkstedet har i dag en solid lokal forankring og fungerer som et skabende fællesskab for nordjyske kunstnere samt kunstnere fra resten af Danmark.

Foreningen

Hjørring Grafisk Værksted er en forening af danske kunstnere. Foreningen drives af en bestyrelse bestående af tre kunstnere og tre erhvervsfolk, der alle vælges hvert 2. år på den årlige generalforsamling. Kunstnere der optages i foreningen udvælges af de tre kunstnermedlemmer og er stemmeberettiget til generalforsamlingen.

Erhverv:
Jens Beermann (Formand)
James Kong
Christina Skovgaard
Kunstnere:
Lars Sarto Hempler
Peter Max-Jakobsen
Pia Skogberg